Ana içeriğe atla

Meta Tag Eklemek


Meta Tag Eklemek



Meta Tag Nedir? Meta etiketleri arama motorlarına, bir web sayfası hakkında bilgi vermek amacıyla kullanılan HTML ögeleridir. Meta Etiketler şablonunuz da başlık bölümünde yer almaktadır ve arama motorları sonuçlarında siteniz veya içeriğiniz ile ilgili bir kesit gösterecekleri zaman bu bilgiyi kullanırlar.









Arama motorları dışında Facebook ve Google Plus gibi birçok sosyal paylaşım aracı da sosyal Networklerde paylaşılan kesitleri bulabilmek için yine sözü edilen meta tagleri kullanırlar. Bu denli önemli olan meta etiketlerin, temanız da mutlaka yer alması gerektiği için sizde bu konuya gerekli önemi vermelisiniz.



Blogger'a Meta Etiketler Nasıl Eklenir?

Blogger SEO özelliklerine göre düzenlenerek ve Google'un SEO güncellemelerine paralel olarak sık güncellenen bir yazılımdır ve bu nedenle de meta tagleri eklemek oldukça kolaydır. Kullandığınız şablona bağlı olarak her hangi bir şablon düzenlemesi yapmadan ve yanlış yaparmıyım diye endişelenmeden Blogger kullanıcı arayüzünde yer alan Ayarlar sekmesinde bu işlemi kolayca yapabilirsiniz.


1. Meta Açıklaması Ekleyin




Blogger Kumanda Paneli > Ayarlar > Arama Tercihleri yolunu takip ederek, burada bulunan "Arama açıklaması etkinleştirilsin mi?" Sorusuna "Evet" diyecek şekilde işaretliyoruz.









Daha sonra ise karşınıza çıkacak metin yazma alanına Bloğunuzu tanıtan 150 kelimelik yazıyı yazıyoruz. Arama motorlarının blogunuzu veri tabanlarına alırken meta tagleri okurlar o yüzden Meta etiketlerinizdeki açıklamayı özenle seçin, meta açıklamasını ekledikten sonra kaydet butonuna basmanız yeterli.




Bundan sonra arama motoruna anahtar kelimeler girildiğinde bloğunuz girdiğiniz meta açıklamasıyla görüntülenecektir. Aşağıda buraya kadar anlattıklarımızın resimli gösterimi mevcuttur.


2. Postlarınıza Meta Açıklması Ekleyin.

Bloggerın 21 mart 2012 yaptığı SEO güncellemeleri sayesinde eğer birinci adımda anlatıldığı şekilde Arama açıklamasını "Evet" olarak işaretlediyseniz, yazı paneline girdiğinizde sağda bulunan "Post Ayarları" bölümüne "Arama Açıklaması" diye yazan bir seçeneğinde eklendiğini göreceksiniz.




Meta açıklaması eklemenin ikinci bir yolu da post oluştururken eklemektir. Bunun içinde post’u hazırlarken "Arama Açıklaması" yazan bölüme postunuzla ilgili açıklayıcı bir metin girelebilirsiniz.









Bu sayede hazırladığımız her yayın arama motorları tarafından ayrı bir sayfa olarak indexleneceği için sayfanın içeriği ile ilgili daha fazla bilgili vermiş olursunuz.




3. Yazı başlıklarınız Blog başlığından önce görünsün.

Blog başlığını düzenlemek farklı bir yazı konusu olsada oda yapılması gerek bir işlem olduğu için onada bu yazı içerisinde yer veriyoruz.


Nomal şartlarda blog başlığınız yani "TİTLE" diye tabir edilen bölümü düzenlemediğinizde yukarıda bahsettiğimiz gibi her post ayrı bir sayfa olarak indexleneceği için arama motorları postunuzu blog başlığı | post başlığı şeklinde indexleyeceklerdir. Ama siz bu kodlar üzerinde küçük bir düzenleme yaparak eğer ana sayfa ise sadece blog başlığı değilse sayfa başlığı ve ondan sonra blog başlığı şeklinde indexlenmesini sağlayabilirsiniz.




Bunu yapmak içinde Blogger Kumanda Paneli > Şablon > HTML'yi düzenle yolunu takip ederek, burada bulunan kodlar içerisinde aşağıdaki kodu aratın.




Açılan kod bölümünde her hangi bir yere tıkladıktan sonra Ctrl ve f tuşlarına aynı anda basarak kodu ararsanız daha kolay bulabilirsiniz.





<title><data:blog.pageTitle/></title>


Yukarıdaki ↑ kodu sildikten sonra aşağıda ↓ bulunan kodu kopyalayıp onun yerine yapıştırın





<b:if cond='data:blog.pageType == "index"'>

<title><data:blog.title/></title>

<b:else/>

<title><data:blog.pageName/>-<data:blog.title/></title>

</b:if>







Düzenlemeyi yaptıktan sonra arama sonuçlarında bu şekilde görüntülenecektir.










4. Anahtar kelime(Meta Keywords) ekleyin.

Anahtar kelimeleride eklemek için aşağıdaki kodu kopyaladıktan sonra bir önceki adımda eklediğimiz kodların hemen altına ekleyebilirsiniz.




(Alıntıdır)





<meta name="keywords" content=" Anahtar kelimler " />




Daha sonra "Anahtar kelimeler" diye yazan bölüme 20 kelimeyi geçmeyecek şekilde virgülle ayırarak blogunuzla ilgili kelimeleri yazmanız gerekiyor.




"Anahtar kelimeler artık Googlede bir işe yaramıyor" gibi ifadeleri sıkça duymuş olabilirsiniz ama yinede bir noktanın altını çizmemek gerekiyor. Google'ın sayfanızı tanımak, hangi amaca hizmet ettiğini anlaması için pekte fazla seçeneği yok. Bu yüzden Meta Keywords diye tanımlanan etiketleri de şablonunuza eklemek en doğru hamle olacaktır.




Son olarak yaptığımız tüm işlemleri kodlar üzerinde inceleyecek olursak, size daha fazla fikir verebilir.










10'dan fazla META Etiketi çeşidi bulunmasına rağmen, şablonuza eklemeniz gerekenleri ve blog başlığı üzerinde yapmanız gereken değişiklikleri yukarıda sıraladık. Daha iyi sonuç verir düşüncesi ile bulduğunuz tüm meta etiketleri temanıza eklemeniz blogunuzun gerilere bile gitmesine neden olabilir buda aklınızda bulunsun.


Not: Yaptığınız işlemlerin sonuçlarını hemen görmeniz mümkün değil bu yüzden sabırlı olup arama motorları sitenizi indexleyene kadar beklemeniz gerekiyor.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Parsiyel Empty Sella Nedir?

Parsiyel empty sella çoğu zaman hasta tarafından bilinmemekte, tesadüfen çekilen mr sonuçlarında çıkmaktadır. Doğuştan veya sonradan oluşabilmektedir. Özellikle orta yaş üstü ve kilolu kadınlarda görülme sıklığı daha fazladır. Baş ağrısı, baş dönmesi gibi sorunlara sebep olabilmektedir. Parsiyel empty sella tedavi gerektiren bir durum olmamakla birlikte, buna bağlı gelişen bir takım hormonal veya daha farklı sorunlarda cerrahi müdahale gerekebilir. Bunun kararını tabii ki bir hekim verir. Devamını Oku... Parsiyel Empty Sella Nedir?

Atalarımızdan Edep Örnekleri

Eskiden "Kapıyı kapat!. Kapıyı İt!." denilmezmiş. Allah (cc) kimsenin kapısını kapatmasın diye düşünülürmüş. "Kapıyı ört, ya da sırla" denilirmiş. Kapının kapanmadan yavaşça örtülmesi edebdenmiş. ..... “Lambayı söndür, Işığı Karart!.. Yak!.." demezlermiş. Allah (cc) kimsenin ışığını söndürmesin. "Lambayı dinlerdir" derlermiş. Lamba yakılmaz, uyandırılırmış. ..... Uyuyan birisi uyandırılmak İçin sarsılmaz veya adı ile çağırılmazmış. "Agâh ol erenoler" derlermiş. Nezaket, incelik, edeb her işin başı imiş de ondan... Ona eren uyanık olurmuş. İnsanların sözü kesilmez, işaret ve işmar edilmez, fısıltılar, gizli konuşmalar hoş karşılanmazmış. Hanımlar beylerine "Efendi" derlermiş, "siz" derlermiş. Hanımefendiliklerini gösterirlermiş. Gezerken yere yumuşak basılır, ses çıkarmamaya çalışılırmış. Yerdeki haşerata basmamaya özen gösterdiği için adı "Karınca basmaz Efendi” ye çıkan insanlar varmış. Kapıdan çıkarken arkasını dön...

BDO Denizci Rehberi

Black Desert Online oyununda denizci, geminizin istatistiklerini(Hız, Hızlanma, Dönüş Hızı, Durma) artıran NPC karakterleridir. Takas ile uğraşan oyuncuların adalardaki takas sorumlularına yakın noktalarda araştır ve tedarik yapabilmesini sağlar. Denizciler üç farklı şehirde görülür ve her dört saatte bir rastgele yeniden doğarlar. Denizci istihdam belgesi(3milyon gümüş) ile kiralamak mümkündür. Denizci Rehberi ile detaylar yazının devamında yer almaktadır. Denizciler, gemi değeri olan kamarada belirli bir yer kaplarlar. Denizcilerin kapladığı kamara alanı farklılık gösterir. Çalıştırdığınız işçiler gibi yemek ihtiyaçları vardır. Fakat ızgara kuş eti,  bira  gibi yiyeceklerle değil, 10000 gümüş değerindeki üzümlü ekmek ile açlıklarını giderirler. (Balıkçı türlüsü de denizci açlığını giderir.) Hastalanabilirler. Bu durumda  Yenilenme İksiri  (Merkez Pazar satış fiyatı 12 milyon gümüş civarı) ile tedavi edilebilirler. İşe alma girişimlerinizi reddederek 3 milyo...