Ana içeriğe atla

Windows 10'da Masaüstü Simge Ayarı

Temmuz 2015 sonunda hayatımıza giren windows 10'a geçişler günden güne artıyor. Windows'un bu işletim sistemiyle rekora koştuğunu da biliyoruz :)
Windows 10'da da diğer işletim sistemlerindeki gibi "alışma dönemi" yani adaptasyon biraz zaman alıyor. Xp'den bu yana gelen işletim sistemlerine geçişlerini hep erteledim. Mâlum sütten ağzı yanan, yoğurdu üfleyerek yer...
Geçtiğimiz günlerde geçiş yaptığım windows 10'da(diğer işletim sistemlerinde olduğu gibi) masaüstü simgelerini değiştirmek için yırtındım. Nasıl yapıldığını bulduğum anda sizlerle paylaşmak istedim, umarım işinize yarar :)


Windows 10 Masaüstü Özelleştirme

Bu Windows 10'da karşımıza Masaüstü Simge Ayarları olarak çıkıyor. Bilgisayar, Geri Dönüşüm Kutusu, Kullanıcı Dosyaları, Denetim Masası ve Ağ bağlantısı'nın masaüstünde görünüp görünmeyeceğini aşağıdaki ayarlamaları yaparak sağlayabilirsiniz.





  • Windows 10 ile hayatımıza tekrar giriş yapan Başlat'a tıklıyoruz. Ardından Ayarlar'ı açıyoruz.

  • Karşımıza çıkan Ayarlar menüsünde Kişiselleştirme'ye tıklıyoruz.


  • Temalar/Masaüstü Simge Ayarları tıklayarak gerekli ayarlamaları yapacağımız pencereyi açıyoruz. Burada masaüstünde bulunmasını istediğimiz dahili bağlantıları seçerek Uygula/Tamam ile pencereyi kapatıyoruz.



Umarım işinize yarar bir bilgi olmuştur...













Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ömer Hayyam ile Gazali Muhabbeti

Ömer Hayyam 'ın rubaileriyle bir şekilde karşılaşmışsınızdır. Ne kadar rubaisi olduğu bir muamma fakat kendisine atfedilen rubaisi yüzlercedir. Hangi rubaisinin kendisine ait, hangisinin değil tartışmaları uzun zamandan beri süre gelmektedir. Dinsiz mi, dindar mı olduğu da bu tartışmalarda hüküm sürmektedir. Gazali'yle olan muhabbetine geçmeden önce rubailerindeki ince ayrıntıya dikkat etmenizi istiyorum. Rubaileri a+a+b+a uyak düzeninde olan Hayyam'ın kesinlikle olmayan rubailerinden bir örnek vermek istiyorum. "Irmaklarından şaraplar akacak diyorsun Cennet-i âla meyhane midir? Her mü'mine iki huri diyorsun Cennet-i âla kerhane midir?" Yukarıda gördüğünüz bu dörtlük kesinlikle O'na ait değildir. Çünkü a+b+a+b uyak düzeninde yazılmıştır ve Ömer Hayyam'ın rubailerindeki uyak düzeniyle uzaktan-yakından alakası yoktur. Ömer Hayyam Dünya'nın hareketli olduğunu söylediği için dinsiz sayılmıştır. Galile meselesi gibi o da Dünya'nın kendi eks

BDO Denizci Rehberi

Black Desert Online oyununda denizci, geminizin istatistiklerini(Hız, Hızlanma, Dönüş Hızı, Durma) artıran NPC karakterleridir. Takas ile uğraşan oyuncuların adalardaki takas sorumlularına yakın noktalarda araştır ve tedarik yapabilmesini sağlar. Denizciler üç farklı şehirde görülür ve her dört saatte bir rastgele yeniden doğarlar. Denizci istihdam belgesi(3milyon gümüş) ile kiralamak mümkündür. Denizci Rehberi ile detaylar yazının devamında yer almaktadır. Denizciler, gemi değeri olan kamarada belirli bir yer kaplarlar. Denizcilerin kapladığı kamara alanı farklılık gösterir. Çalıştırdığınız işçiler gibi yemek ihtiyaçları vardır. Fakat ızgara kuş eti,  bira  gibi yiyeceklerle değil, 10000 gümüş değerindeki üzümlü ekmek ile açlıklarını giderirler. (Balıkçı türlüsü de denizci açlığını giderir.) Hastalanabilirler. Bu durumda  Yenilenme İksiri  (Merkez Pazar satış fiyatı 12 milyon gümüş civarı) ile tedavi edilebilirler. İşe alma girişimlerinizi reddederek 3 milyon gümüşe aldığınız

Parsiyel Empty Sella Nedir?

Parsiyel empty sella çoğu zaman hasta tarafından bilinmemekte, tesadüfen çekilen mr sonuçlarında çıkmaktadır. Doğuştan veya sonradan oluşabilmektedir. Özellikle orta yaş üstü ve kilolu kadınlarda görülme sıklığı daha fazladır. Baş ağrısı, baş dönmesi gibi sorunlara sebep olabilmektedir. Parsiyel empty sella tedavi gerektiren bir durum olmamakla birlikte, buna bağlı gelişen bir takım hormonal veya daha farklı sorunlarda cerrahi müdahale gerekebilir. Bunun kararını tabii ki bir hekim verir. Devamını Oku... Parsiyel Empty Sella Nedir?