Ana içeriğe atla

Arı Poleni Faydaları Nelerdir?

Öncelikli olarak arı poleni tüketmesi sakıncalı olan hamile ve emziren annelerin, doktora danışarak bu ek gıdayı kullanmasını uygun görüyoruz. Ayrıca alerjisi olan kişilerin de tedbirli olarak tüketmesi gerekmektedir. Arı poleninden faydalanabilmek için, polen kaynağı araştırılmalı ve öyle tüketilmelidir. Bilinmeyen markaların, ucuza sattığı ürünler tercih edilmemelidir.

Anemiye şifa: Arı poleni tüketiminin vücuttaki kırmızı ve beyaz kan hücrelerinin sayısını artırdığına inanılmaktadır. Böylece, anemik hastalara verildiğinde, hemoglobin düzeylerinin arttığı gözlenmiştir. Demir eksikliği anemisi gibi bazı anemi türlerinde alternatif olarak kullanılmaktadır.
Protein deposu: Arı poleni %20-%35 seviyesinde protein içermektedir. Bu proteinin yarısından fazlası serbest amino asitler denen, faydası kolay görünen formdadır. Yani arı polenindeki protein, kolaylıkla sindirilebilir.
Alerjilere karşı direnç: Bazı alerji uzmanları tarafından yapılan araştırmalarda, arı poleni tüketiminin, alerjisi olan kişilerde duyarlılık düzeylerini azalttığını gözlemlemiştir. Arı poleni, kişinin bağışıklık sistemini kuvvetlendirerek mevsimsel alerji belirtilerinin atlatılmasını sağlamaktadır. Fakat bu çalışmaların bilimsel desteği yoktur. Bu yüzden doktor talimatlarıyla tüketilmesi önerilir.(Alerjisi olan kişilerin.)
Doğal enerji vericisi: Arı poleni, doğal enerji deposudur. Aşırı derecede canlılık ve enerji sağlar.
Antioksidan özellikleri: Arı poleni antioksidan özellikleri ile karakterize olan polifenoller veya biyoflavonoidler içerir. Antioksidanlar, hücrelerin yapısına zarar veren unsurlarla savaşarak, onları ortadan kaldırır. Bilim adamları, arı poleninin insan tarafından tüketilen en yüksek antioksidan konsantrasyonunu içerdiğini belirtmiştir. Antioksidanlar, kanseri önlemeye yardımcı olur. Ancak arı poleninin kanseri tedavi edebildiğini söyleyenler, iddialardan öteye geçememektedir. Net bir delil yoktur!
Kilo kaybı sağlar: Arı poleni takviyesi üreticileri ve destekleyicileri, arı poleninin iştahı bastırdığını ve kilo vermeye yardımcı olan metabolizmayı hızlandırıcı özelliklere sahip olduğunu söylemektedir. Lesitin içeriği, kalori yakmaya yardımcı olduğu düşünülmektedir.
Vitaminler ve Mineral İçeriği: Arı poleni yaklaşık 25 mineral ve 18 vitamin içerdiği bilinmektedir. Tabii ki arı polenini tükettim, başka bişeye ihtiyacım yok demek, yanlıştır.
Arı poleni, sporcu kişiler tarafından da sıklıkla tüketilmektedir. Güç ve dayanıklılık sağladığı bilinir. Atletik performans ile bağlantısı henüz kanıtlanamasa da sporcuların tüketimi için uygun ek gıdalar arasında yer almaktadır. Protein tozu kullanımının yanında arı poleni de tüketilebilir.
Önemli:  Arı poleni, özellikle polen alerjisi olan kişiler tarafından kesinlikle tüketilmemelidir. Bu konuda bir tıp uzmanıyla görüşülmeli, eğer uygun görüyorsa, dikkatli tüketilmelidir. Ciddi alerjik reaksiyonlara yol açtığı bilinmektedir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ömer Hayyam ile Gazali Muhabbeti

Ömer Hayyam 'ın rubaileriyle bir şekilde karşılaşmışsınızdır. Ne kadar rubaisi olduğu bir muamma fakat kendisine atfedilen rubaisi yüzlercedir. Hangi rubaisinin kendisine ait, hangisinin değil tartışmaları uzun zamandan beri süre gelmektedir. Dinsiz mi, dindar mı olduğu da bu tartışmalarda hüküm sürmektedir. Gazali'yle olan muhabbetine geçmeden önce rubailerindeki ince ayrıntıya dikkat etmenizi istiyorum. Rubaileri a+a+b+a uyak düzeninde olan Hayyam'ın kesinlikle olmayan rubailerinden bir örnek vermek istiyorum. "Irmaklarından şaraplar akacak diyorsun Cennet-i âla meyhane midir? Her mü'mine iki huri diyorsun Cennet-i âla kerhane midir?" Yukarıda gördüğünüz bu dörtlük kesinlikle O'na ait değildir. Çünkü a+b+a+b uyak düzeninde yazılmıştır ve Ömer Hayyam'ın rubailerindeki uyak düzeniyle uzaktan-yakından alakası yoktur. Ömer Hayyam Dünya'nın hareketli olduğunu söylediği için dinsiz sayılmıştır. Galile meselesi gibi o da Dünya'nın kendi eks

BDO Denizci Rehberi

Black Desert Online oyununda denizci, geminizin istatistiklerini(Hız, Hızlanma, Dönüş Hızı, Durma) artıran NPC karakterleridir. Takas ile uğraşan oyuncuların adalardaki takas sorumlularına yakın noktalarda araştır ve tedarik yapabilmesini sağlar. Denizciler üç farklı şehirde görülür ve her dört saatte bir rastgele yeniden doğarlar. Denizci istihdam belgesi(3milyon gümüş) ile kiralamak mümkündür. Denizci Rehberi ile detaylar yazının devamında yer almaktadır. Denizciler, gemi değeri olan kamarada belirli bir yer kaplarlar. Denizcilerin kapladığı kamara alanı farklılık gösterir. Çalıştırdığınız işçiler gibi yemek ihtiyaçları vardır. Fakat ızgara kuş eti,  bira  gibi yiyeceklerle değil, 10000 gümüş değerindeki üzümlü ekmek ile açlıklarını giderirler. (Balıkçı türlüsü de denizci açlığını giderir.) Hastalanabilirler. Bu durumda  Yenilenme İksiri  (Merkez Pazar satış fiyatı 12 milyon gümüş civarı) ile tedavi edilebilirler. İşe alma girişimlerinizi reddederek 3 milyon gümüşe aldığınız

Parsiyel Empty Sella Nedir?

Parsiyel empty sella çoğu zaman hasta tarafından bilinmemekte, tesadüfen çekilen mr sonuçlarında çıkmaktadır. Doğuştan veya sonradan oluşabilmektedir. Özellikle orta yaş üstü ve kilolu kadınlarda görülme sıklığı daha fazladır. Baş ağrısı, baş dönmesi gibi sorunlara sebep olabilmektedir. Parsiyel empty sella tedavi gerektiren bir durum olmamakla birlikte, buna bağlı gelişen bir takım hormonal veya daha farklı sorunlarda cerrahi müdahale gerekebilir. Bunun kararını tabii ki bir hekim verir. Devamını Oku... Parsiyel Empty Sella Nedir?