Ana içeriğe atla

Bloga Analytics Eklemek


Google analytics kodu eklemek



Şüphe yok ki biz blog yazarları site verilerini öğrenmeyi çok severiz.Hele bu veriler doğru bir kaynaktan geliyor ve sitemizi geliştirmeye yardım ediyorsa bu bizleri çok daha sevindirir.Şanslıyız ki bu türden bir uygulama kullanmak için bir ücret ödemek zorunda değiliz.Google analytics ihtiyacımız olan çoğu veriyi bizler için ücretsiz sunuyor.Peki google analytics nedir ve sitenize google analytics kodu ekleme için neler yapmalısınız?




Hiç merak ettiniz mi ziyaretçileriniz nereden geliyor, sitenizi nasıl buldular, hangi içeriğinizi görüntülüyorlar ve sitenizde ne kadar vakit geçiriyorlar ?


Eminim az çok profesyonel bir şekilde blog hayatınızı sürdürmek istiyorsanız bu soruları kendinize sormuşsunuzdur.Çünkü bu soruların cevabını bilmek sizin bir sonraki yazılarınızın ne olması konusuna yönelmeniz, başarınızı ölçmeniz ve reklam kampyanızı oluşturmanız için önemlidir.
Google Analytics Koduna Nasıl Ulaşılır


Neden bu aracı kullanmanız gerektiği konusunda sorularınıza yanıt bulabildiysek ikinci adıma geçebiliriz:


İlk olarak bu aracımızın web sayfasını ziyaret etmemiz gerekecek.Eğer google hesabınız açıksa sitenin anasayfasına ulaştığında direkt giriş yapabilirsiniz.Tarayıcınızın adres satırına aşağıdaki adresi yazıp siteye giriş yapın.


https://www.google.com/analytics


Üst enüden Admin menüsünü seçin :




Property kısmında bazı temel ayarları göreceksiniz.İlk olarak site sahiplenmesini yapalım.Bunun içinProperty settings e tıklayın.


Açılan menüde 11 karakterden oluşan tracking ID kodunu göreceksiniz.




Buradaki kodu kopyalayın.


Şimdi blogger > ayarlar > diğer yolunu izleyin ve google analytics kısmına az önce kopyaladığınız kodu yapıştırın.





Mülk ekleme işlemini tamamladık.Şimdi sıra geldi kodu blogumuza ekleyip servisin dataları çekmesine izin verme işlemine
Google Analytics Kodu Ekleme Nasıl Yapılır


Aynı menü üzerinde işlem yapmaya devam edeceğiz.Bu kod sistemin dataları çekmesi için sitemize yerleştirmemiz gereken javascript kodlarıdır.


Blogger şablon düzenle kısmına gelerek aşağıdaki kodu CTRL + F tuşları yardımıyla arayın.


</body>


Şimdi analytics sayfanıza gelerek property menüsünde tracking info kısmına tıklayın.Ordan tracking code seçin.




Sağ tarafta eklemeniz gereken kodları görebilirsiniz.bu kodların tamamını az önce şablonunuzda bulduğunuz body kodunun üzerine yapıştırın ve şablonu kaydedin.









Google analytics kodu ekleme işlemini yukarıdaki adımları doğru bir şekilde tamamladıysanız sorunsuz bir şekilde halletmiş oldunuz.Artık site verilerinizi kolayca alabilir ve inceleme yapabilirsiniz.Kodu ekledikten sonra işlemin aktifleşmesi için 24 saat beklemeniz gerekecektir.






(alıntıdır)

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ömer Hayyam ile Gazali Muhabbeti

Ömer Hayyam 'ın rubaileriyle bir şekilde karşılaşmışsınızdır. Ne kadar rubaisi olduğu bir muamma fakat kendisine atfedilen rubaisi yüzlercedir. Hangi rubaisinin kendisine ait, hangisinin değil tartışmaları uzun zamandan beri süre gelmektedir. Dinsiz mi, dindar mı olduğu da bu tartışmalarda hüküm sürmektedir. Gazali'yle olan muhabbetine geçmeden önce rubailerindeki ince ayrıntıya dikkat etmenizi istiyorum. Rubaileri a+a+b+a uyak düzeninde olan Hayyam'ın kesinlikle olmayan rubailerinden bir örnek vermek istiyorum. "Irmaklarından şaraplar akacak diyorsun Cennet-i âla meyhane midir? Her mü'mine iki huri diyorsun Cennet-i âla kerhane midir?" Yukarıda gördüğünüz bu dörtlük kesinlikle O'na ait değildir. Çünkü a+b+a+b uyak düzeninde yazılmıştır ve Ömer Hayyam'ın rubailerindeki uyak düzeniyle uzaktan-yakından alakası yoktur. Ömer Hayyam Dünya'nın hareketli olduğunu söylediği için dinsiz sayılmıştır. Galile meselesi gibi o da Dünya'nın kendi eks

BDO Denizci Rehberi

Black Desert Online oyununda denizci, geminizin istatistiklerini(Hız, Hızlanma, Dönüş Hızı, Durma) artıran NPC karakterleridir. Takas ile uğraşan oyuncuların adalardaki takas sorumlularına yakın noktalarda araştır ve tedarik yapabilmesini sağlar. Denizciler üç farklı şehirde görülür ve her dört saatte bir rastgele yeniden doğarlar. Denizci istihdam belgesi(3milyon gümüş) ile kiralamak mümkündür. Denizci Rehberi ile detaylar yazının devamında yer almaktadır. Denizciler, gemi değeri olan kamarada belirli bir yer kaplarlar. Denizcilerin kapladığı kamara alanı farklılık gösterir. Çalıştırdığınız işçiler gibi yemek ihtiyaçları vardır. Fakat ızgara kuş eti,  bira  gibi yiyeceklerle değil, 10000 gümüş değerindeki üzümlü ekmek ile açlıklarını giderirler. (Balıkçı türlüsü de denizci açlığını giderir.) Hastalanabilirler. Bu durumda  Yenilenme İksiri  (Merkez Pazar satış fiyatı 12 milyon gümüş civarı) ile tedavi edilebilirler. İşe alma girişimlerinizi reddederek 3 milyon gümüşe aldığınız

Parsiyel Empty Sella Nedir?

Parsiyel empty sella çoğu zaman hasta tarafından bilinmemekte, tesadüfen çekilen mr sonuçlarında çıkmaktadır. Doğuştan veya sonradan oluşabilmektedir. Özellikle orta yaş üstü ve kilolu kadınlarda görülme sıklığı daha fazladır. Baş ağrısı, baş dönmesi gibi sorunlara sebep olabilmektedir. Parsiyel empty sella tedavi gerektiren bir durum olmamakla birlikte, buna bağlı gelişen bir takım hormonal veya daha farklı sorunlarda cerrahi müdahale gerekebilir. Bunun kararını tabii ki bir hekim verir. Devamını Oku... Parsiyel Empty Sella Nedir?